23/5/2015 L'ORQUESTRA PICOLINA y DIVISI en ALAQUÀS

"L'Auditori Nou d'Alaquàs va reunir a més d'un centenar de jóvens artistes de les escoles de música DIVISI (València) i "ÀNGELS CASAS" de Barcelona."

La música és un vehicle essencial per al desenvolupament de la persona. I més encara si es tracta de xiquets. Ignore si The Beatles s’imaginaven que una creació seua podía ser adaptada a la partitura de l’orquestra, i que els seus versos foren cantats per un cor d’infants.

Això vam gaudir el 23 de maig a l’Auditori Nou d’Alaquàs, que va acollir una sensacional vesprada de música, amb la participació estelar de l’Orquestra Picolina de Barcelona, de xiquetes i xiquets, baix el gest de Pep Farré.

Abans, a mena d’obertura, La Jove Orquestra DIVISI i les seccións corals de Xiquets Cantors DIVISI i el Cor CANTART-DIVISI , varen interpretar-nos diverses composicions basades en poemes de García Lorca i temes llatins i africans.

L’Orquesta Picollina, amb cinq chelos, va encantar el públic de l’Auditori. El més cridaners, per a mí, és que no hi havia un sol director, no. Ni de la Picolina ni de la Divisi. Estaven interrelacionats. I això ressulta meravillós, siguen catalans o valencians, la música és l’idioma universal, la música no coneix barreres de cap tipus, tots els mestres estaven al loro d’estimular als seus alumnes, peculiaritat que va quedar patent a este diletant de la música que escriu estes ratlles.

A més, com a final, em complau dir que el concert de la Picolina va arribar ací, al nostre Auditori, gràcies a la tasca del mestre de música, Paco Real, que va ser l’amfitrió perfecte d’una fita que tots recordarem, i en la qual la Picolina va entregar al poble d’Alaquàs, en mans de l’Alcaldessa Elvira García, les claus de Barcelona, gest que personalment interprete que, més enllà de la política i la corrupció, n’hi ha art, i art del bo.

 

 

         
Xiquets Cantors Divisi interpretando "Ipharadisi" bajo la dirección de Lidia Aguilera. Jorge Suanes dirigió al coro Cantart Divisi, que  nos deleitó con tango "El último café". La Orquesta Picolina con su director Pep Farrè interpretaban el clásico tema "New York, New York". La orquesta JOORDI y alumnos de Nivel Elemental 2 , interpretaron la "Sinfonía de los Juguetes" dirigida por Eduard Gadea.
 

 

 

Artículo: Juanvi Mena

Fotografías: Jose Luis Calatayud